Fodbold

HeaderImage Fodbold

 

Brazil Football College er den ultimative kombination af sport, studie- og socialt liv til dig, der drømmer om en professionel fodboldkarriere med et fagligt rygstød. 

De femdobbelte verdensmestre er vores inspirationskilde på banen, ligesom Brasiliens voksende globale rolle er vores fokus på den 3-årige HHX uddannelse, både økonomisk, kulturelt og sprogligt.

På tredje år skal vi opleve landet helt tæt på, når vi pakker vores fodboldstøvler og tager på studietur til Brasilien.

 

undefined undefined undefined

 

På Brazil Football College er fodbold omdrejningspunktet i din hverdag. Dit skoleskema er derfor tilrettelagt i forhold til din træning, som vi forventer, at du prioriterer højt. Piger og drenge træner på samme tid, men ikke sammen. Fodboldmæssigt fokuserer vi på følgende fem områder:

Teknik: Teknik er indbegrebet af brasiliansk fodbold og det vigtigste i træningen på Brazil Football College. Kvaliteten af dine berøringer, afleveringer og afslutninger kan måles på dine tekniske færdigheder, derfor indgår tekniske øvelser og koordination obligatorisk i hvert træningspas.

Taktik: Vi arbejder primært taktisk med den individuelle spillers spilforståelse. Vores taktiske træning foregår på banen med bold igennem specifikke øvelser.  

Fysik: Styrke er et afgørende parameter i fodbold i dag. Din fysiske form kan trumfe både din modstanders overlegne boldbehandling og hurtighed. Med minimum tre træningspas om ugen, ud over din klubtræning, forventer vi, at du hurtigt finder din topform. Desuden introducerer vi et styrkeprogram, som nemt kan integreres i en travl hverdag.

Mentalitet: En professionel fodboldkarriere stiller også store krav til din personlighed og kompetencer uden for banen. Det handler blandt andet om at indgå i et fællesskab, at udvise disciplin og opretholde din selvtillid. I løbet af dine tre år på Brazil Football College vil vi arbejde med dine styrker og dine svagheder, individuelt og som del af en trup.

Kultur: Vi tilstræber at skabe et træningsmiljø, hvor der er plads til at tro og drømme om at nå hele vejen og hvor det samtidig er tilladt at begå fejl. Omvendt forventer vi, at du yder dit ypperste i træningen. Initiativ og kreativitet er andre kerneværdier.

 

Futsal - en vigtig lillebror

Futsal er en integreret del af den brasilianske fodboldkultur og sporten, hvor store stjerner som Ronaldinho og Neymar, har taget deres første driblinger. Vi tror på, at futsal med sin tunge bold og sit høje tempo vil øge dine tekniske færdigheder og din spillerintelligens på den store bane. Derfor træner vi også futsal på Brazil Football College, hvilket ofte sker i vinterhalvåret, når frost og sne gør selv kunststofbanen svær at træne på.

 

undefined undefined undefined

Studieture og prøvetræning i udlandet

En studietur til fodboldens land er uundgåelig på Brazil Football College. Derfor tager vi på tredje år på træningslejr til Brasilien. Her skal eleverne udveksle erfaringer, gå i skole og spille bold med jævnaldrende brasilianere. Fodbold er et selvskrevet fokus på turen, som også vil byde på store kulturelle oplevelser i Rio de Janeiro. 

To gange om året - i efterårsferien og i vinterferien - udvælger trænerteamet to spillere, der får chancen for at prøve sig af i udlandet. Her arrangerer vi et prøvetræningsophold i en klub på højt niveau, hvor de to spillere kommer med på et ungdomshold med mulighed for at vise deres niveau frem for trænerne. Det kunne være i klubber som Rayo Vallecano, Athletico Madrid eller Deportivo La Coruna. Det vigtigste er at få prøvet talentet af og se hvor langt det kan bære.

Klub og elite

På Brazil Football College vil vi deltage i turneringer og arrangere træningskampe, men vi opfordrer samtidig alle vores elever til at spille på et klubhold. 

På herresiden tilbyder den lokale klub FC Djursland et elitemiljø på førsteholdet med gode forbindelser til superligaklubber i både Randers og Aarhus.  Det er også muligt at afprøve sig selv i en række mindre klubber i byen, som blandt andet spiller i mesterrække og serie 1.

Grenå Idrætscenter og svømmehal

Brazil Football College er en del af VidenDjurs og har hjemmebane i naturskønne omgivelser på Green Campus i Grenå. Her tillader de moderne faciliteterne stor samhørighed mellem både skole, sport og seng med gåafstand til uddannelse, idrætscenter, centrum og stranden. Vi har mulighed for at lave restitutionstræning efter kamp i den nybyggede svømmehal, der ligger i forbindelse med idrætscentret.